donderdag 28 november 2013

Spinazie-kikkererwten-geitenkaasburgers

Als er iets is waar mijn geliefde blij van wordt, dan is het wel van een broodje hamburger. Hoewel hij met regelmaat vlees blijft eten staat hij ook open voor mijn vegetarische varianten. Over deze spinazie-kikkererwten-geitenkaasburgers was hij zeer te spreken.

Wat heb je nodig? (voor zes kleintjes of vier grotere)
  • verse spinazie, ongeveer 500 gram (uit de diepvries kan denk ik ook wel, neem dan grof gehakte)
  • kikkererwten, 2-3 handjes geweekte droge (dag van tevoren doen) of een blikje
  • zongedroogde tomaatjes (op olie, een stuk of 8)
  • een stukje zachte geitenkaas (100 gr)
  • havermout
  • teentje knoflook
  • peper, zout, komijn
  • olie om in te bakken
extra: staafmixer

(een telefoon met een betere camera zou leuk zijn...)

Wat moet je doen?
  • roerbak spinazie in olie met een gesnipperd teentje knoflook, laat goed uitlekken
  • staafmix kikkererwten en zongedroogde tomaatjes tot een smeuïge puree (fijnsnijden en prakken kan ook)
  • hak spinazie grof en meng met de kikkererwten-tomatenpuree
  • voeg havermout toe om er een stevig-plakkerig deeg van te maken (de hoeveelheid hangt onder andere af van hoe goed je de spinazie hebt laten uitlekken...)
  • brokkel de geitenkaas erdoor
  • breng op smaak met peper, zout en komijn
  • maak burgers en bak ze in een beetje olie

in het echt zag het er heel smakelijk uit

Lekker op een broodje, met bijvoorbeeld gegrilde aubergine, of als vleesvervanger.

(Mijn lief vond ze trouwens nóg lekkerder met een paar uitgebakken spekjes erdoor...)

Labels:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage